søndag 3. juli 2011

Danmarksturen 2011

Da var det kanskje på tide å komme med et innlegg om hvordan ferien i Danmark har vært. Kamera mitt ble stjålet nest siste dagen i Skagen, noe som var veldig leit. Hadde tatt mange fine bilder, men får prøve å forklare så godt jeg kan, selvom ord ikke kan erstatte bildene :/

Dag 1:

Vi tok Color Line superspeed fra Larvik klokken 08.00 lørdag 18 juni. Er veldig glad for at den båten er blitt erstattet istedenfor Petter Wessel som var uutholdelig kjedelig. 3 timer og 40 min til Danmark går fort. Vell fremme i Hirtshals uten noe spesiell sjø, kjørte vi ned til Aalborg som var det første overnattingsstedet vårt. Denne dagen brukte vi mest til å slappe litt av å shoppe litt i byen.

Dag 2:

Denne dagen hadde jeg gledet meg mest til. Grunnen til det var at vi denne natten skulle overnatte på Sophiendal Gods, noe som jeg alltid har hatt lyst til. Men før vi kom så lang kjørte vi innom en ny park ( tror den er ganske ny hvertfall) Ree park. Langt inne i bushen ved Ebeltoft kom vi til en stor Dyrepark. Var en ganske artig park der man kunne kjøre sånne safaribiler utpå savannen der det både var giraffer, nesehorn, zebraer, bøfler for å nevne noen. Det var en ny opplevelse for meg å komme så nærme dyrene, der vi også be litt forsinket for det var noen giraffer som ikke ville flytte seg:P I denne parken var det også mange løver og leoparder, som var helt nydelige. Ville ønske jeg kunne tatt med meg en av de hjem som kosedyr, men men ...Det var også muligheter til å ri på kameler, men når vi kom dit der man kunne gjøre dette stod det bare en flokk med små unger der, så jeg synes det kanskje hadde sett litt dumt ut hvis jeg stilte meg sammen med de...så gikk skuffet tilbake.....Ellers så var det en utrolig fin park, med mange fantastiske dyr:)

Når vi hadde sett oss ferdige, satt vi turen mot Århus der vi skulle overnatte på Sophiendal Gods. Da vi ankom godset var det som forventet....helt fantastisk! Det ble ikke akkurat dårligere med at vi fikk ett av de største rommene heller. Rommet het Baronen og det skjønner jeg hvorfor det gjorde. Når vi åpnet den svære doble døren inn til rommet ble vi møtt med en gang med en lysekrone, som gikk videre inn til rommet der det stod en svær himmelseng. Det var også et sofahjørnet og spisebord på rommet. På bade var det både badekar og dusj, så var godt med et deilig bad før maten:D Rommet var dekorert i barokk stil hvis jeg ikke tar helt feil, og man følte at man ble tatt tilbake i tid. Det var ikke veldig mange menneskene på slottet, egentlig bare meg og Christian, noe som gjorde det bare enda mer spennende å overnatte på et slott:) Til middagen bestilte vi like greit en treretters, super digg mat!
Det var en helt super opplevelse noe jeg vil anbefale hvis man vil prøve en litt annerledes ferie;)

Dag 3:

Da det ikke var lenge siden vi var en weekend i Århus bestemte vi oss bare for å dra direkte til Odense som var det tredje overnattingsstedet. Må si at Odense er en veldig koselig by, der de blander det nye og moderne med det gamle. Den gamle delen er et hyggelig sted å gå og kikke i, og i gågaten er det mange shoppingmuligheter og ikke minst mange gode restauranter.

Dag 4:

LEGGOOLAAAAND!!!!:D Endelig var det tid for å besøke Legoland. Vi hadde en kro i Billund, så kjørte fra Odense og dit. Tror nok jeg aldri kommer til å bli for voksen til å dra til Legoland. Gleder meg til jeg får noen små selv som jeg kan ta med dit, så har jeg en "unnskyldning" :P Jeg klarte til og med å få med Christian i en liten berg og dalbane, noe som nesten er et mirakel. Varte ca 5 min og var maks to svinger, men Chrisian synes den var skummel forde:P jaja.... + at barna som stod i køen var kanskje 4 år ellerno:P Uansett så var også denne dagen en koselig dag! Og gleder meg allerede til den dagen vi skal tilbake;)

Dag 5:

Da vi planla turen spurte jeg Christian om det var noe han ville se i Danmark....Jeg hadde kanskje forventet noe som tivoli eller noe sånt, men neida...han ville gjerne til Jesperhus Blomsterpark! Jeg må innrømme jg var litt skeptisk da jeg trodde det kun var blomster der. Denne parken ligger i Mors som er ved Nykøbing, så var et par timers biltur. Da vi ankom denne parken ble jeg positivt overrasket. Alt det merkelige de hadde laget av blomster, og de idylliske hagene var utrolig flott. Det var også en zoo i denne parken med både apekatter, slanger, skilpadder, surikater ++++ Mange av disse dyrene gikk løse rundt så fikk klappet en kjempesøt skilpadde=)

Dag 6:

Vi kjørte videre oppover veskysten på vei til Skagen. Før vi kom dit kjørte vi innom et fyr som heter Rubjergknude fyr. Gamle Rubjerg knude fyr er i ferd med å bli fullstendig tildekket av sand, og fordi det ikke lenger kan ses fra havet, er det nå omgjort til et museum – eller et hoppeland av sand. Her kan man kaste seg utfor sanddynene – eller ta av seg skoene og gå barbeint i den myke sanden. Etter et tpis fra Christina kjørte vi til en liten by ved Rubjerg som heter Tylstrup. Vi rakk ikke å være der, men var et veldig koselig sted, som jeg har lyst til å se litt mer av ;)
Videre kjørte vi til Skagen, sommerbyen i Danmark! Med de søte gule husene og de smale koselige gaten er Skagen absolutt verdt et besøk i sommermånedene. Med sine kosleige restauranter og fine butikker kan det ikke gå galt. Selvom jeg mistet kameraet mitt og dagne ble litt dyster, så var det desidert en av de beste dagene. Det var også sankt.hans denne dagen, så vi dro ut får å se bålet som de hadde laget på en srand i nærheten. Det var et av de fineste bålene jeg har sett. Ikke det at selve bålet er så fantastisk, men det var på en nyedelig sandstrand med mange mennesker, fyret rødt og hvitt som var rett ved siden av og havet rett ut. Det var synd jeg ikke fikk bilde av dette, men det var en perfekt avslutning på turen og et bilde jeg alltid kommer til å ha i med meg i minnet:)

Alt i alt var det en fantastisk tur, der vi fikk opplevd masse forskjellig. Danmark er et fantastisk land med mange muligheter, og skal ikke se bort ifra at det blir en tur neste år også:)

Da jeg ikke har noen egne bilder å legge ut, fant jeg noen fra ulike nettsider som sier litt om hvordan det så ut der vi var. Jeg håper at jeg fikk forklart hvordan vi har hatt det med ord selvom det er litt enklere når man har bilder å vise frem:)

2 kommentarer:

  1. Høres ut som om dere har hatt en knall fin tur! Hehe, ikke noen bombe at jeg synes det kanskje, men Danmark er virkelig et fint sted å dra på ferie. Hehe..så dere var i legoland også ja..spørs om ikke vi måt ta turen dit neste år, da er vel Ole-Henrik stor nok til å kunne prøve litt ting.

    Høres ut som en fin rute dere tok, men synd kamerate deres ble stjlålet da. Dere var i Jesperhus også ja, der har jeg faktisk ikke vært, men er sikkert fint. Synd dere ikke dro innom Høyriis eventyrslott som er rett ved da..hehe. Det er et gammelt forfallent slott de har gjort om til en attraksjon ved å lage et rebusløp i slottet og i parken..men men, man kan jo ikke se alt.

    SvarSlett
  2. hehe ja regnet med du synes det:) Ja Ole-Henrik er nok gammel nok da..mange ting som han kan ta, for er jo egentlig mest for de minste der=)

    Vi var faktisk på det slottet, men det var stengt:/ var et par dager for tidlig ute selvfølgelig, så ble veldig skuffet. Så veldig artig ut...men men får ta det en annen gang=)

    SvarSlett