tirsdag 15. februar 2011

Valentines Day

I går var det Valentines Day! Mange mener nok at denne dagen er oppskrytt og veldig amerikansk. Man skal jo vise sin kjærlighet 365 dager i året uansett, eller hva? Men jeg har fortsatt ikke hørt om noen som har klaget over at kjæresten kom hjem med blomster eller gjorde noe annet spesielt Så kanskje det er kun de som ikke får noe som klager over denne dagen? Men hvis man ser forbi alle de hjerteformede sjokoladene og ballongene, så handler valentines day også om gode gjerninger som skjedde i Roma ca år 270.

Under keiser Claudius II ble Roma innblandet i mye blodig og upopulær krigføring. ”Claudius den onde” fikk etter hvert problemer med å få nye frivillige til sine militære styrker. Han mente at grunnen var at romerne nølte med å forlate sine kjærester og familier, og gikk til det skritt å oppheve alle forlovelser og ekteskap i Roma. Den gode St. Valentine var en tempelprest i Roma. Sammen med St. Marius kom han de kristne martyrene til unnsetning ved å vie forelskede par i all hemmelighet. For denne gode gjerning ble han arrestert og slept fram til Romas prefekt, som idømte ham døden ved klubbing og halshugging. Han døde som martyr den 14. februar i ca. år 270.

Jeg ble hvertfall veldig overrasket denne dagen. Da jeg kom hjem fra jobb lå det et stort kort på kjøkkenet, og en søt film ved siden av. Dermed kom Christian hjem med røde roser, laget en herlig middag og min yndlingsis til dessert. Så om hvorvidt man vil gi si kjære en spesiell oppmerksomhet denne dagen får være opp til den enkelte. Jeg synes hvertfall det var en fin dag, med en fin kjæreste;)10 kommentarer:

 1. Så heldig du er da!=)

  Hehe..artig historie! Hehe..faktisk så hadde jeg jo et fag som het "kirke og helgenkult" da jeg gikk i Bø (mye rart de fant på der), så tror jeg har hørt det før, men husker jo ikke noe av det selvfølgelig:P

  SvarSlett
 2. Bra jobba, Christian :-) Hørtes ut som en knall koselig kveld. Jeg skal ikke klage, pappa ønsket meg iallefall en fin dag på valentine :p

  SvarSlett
 3. Christina: hehe ja husker det .hun ååå hva heter hu? vi hadde henne i historie på ungdomskolen, kort lyst hår..:P hun fortalte det husker jeg:)

  Stine: Det var jo koselig det da;)

  SvarSlett
 4. Marianne tenker du på? Hun som hadde sukkersyke?

  SvarSlett
 5. hehe nei ikke hu....hm...kommer ikke på det asså:P

  SvarSlett
 6. Åja..Marianne var i 7. klasse det tror jeg. Du tenker på Hanne. Hehe, hun vi hadde i krl (eller hva det het) og tysk også.

  SvarSlett
 7. neeeeeeeei haha ikke hanne!!!

  SvarSlett
 8. Jammen, det var jo Hanne vi hadde i historie på ungdomsskolen..Eller var det hun vi også hadde i nork i 8. klasse. Hmm..Anne Kristine.. noe i den duren? Hun gikk ut i mammaperm gjorde hun ikke?

  SvarSlett
 9. ja det var hu anne et eller annet hehe..hun som gikk ut i mammaperm:)

  SvarSlett